Menü
Hiba történt a kitöltésben
Mondd el a véleményed!

Legyen a számítógép a barátja! (angol Windows XP-én bemutatva)

Segítség az alapok elsajátításához. Az alapok a legfontosabbak. Erre épül a későbbi tudás. Ezért kiemelkedően fontos, hogy ezek a kisujjában legyenek.
9554 megtekintés

·         Alkotóelemek ismertetése – A számítógéppel való ismerkedés első lépése az építőelemek felfedezése, a hardver és a szoftver elkülönítése.

·         A számítógép kikapcsolása – A számítógép helyes kikapcsolása nagyon fontos a gép hibátlan működéséhez.

·         A Windows XP operációs rendszer bemutatása

·         Feladatkezelő – egy olyan számítógépes program, amely információkat ad az operációs rendszer által futtatott programokról, azok memória- és processzorhasználatáról, valamint a teljes rendszer erőforrásairól.

·         Programok használata – A számítógépen különböző programok futnak, azokkal dolgozhatunk. A sikeres és hatékony kezelésükhöz meg kell ismerkedni az alkotóelemeikkel, működésmódjukkal.

·         Parancsikon létrehozása – A gyakran használt programok gyorsabb elérését szolgálják a parancsikonok. Létrehozásuk, és kezelésük egyszerűbb, mint hinné.

·         Gyorsindítósáv – A gyakran használt programok gyorsabb elérésének másik módja a program ikonjának elhelyezése a gyorsindítósávon.

·         Fájlok és mappák – A gépen különféle fájlokat tartunk, amiket mappákba rendezhetünk. Videóleckéinkből megtanulhatja a fájlok és mappák kezelésének minden csínját-bínját. Nap mint nap szüksége lesz ezekre az ismeretekre.

·         Keresés – Ha nem tudja, hová mentett egy dokumentumot, ne aggódjon, az operációs rendszer keresőjével és a mi tippjeinkkel könnyedén megtalálhat mindent.

·         Súgó és támogatás – Ha elakad, ha kérdése van, forduljon bizalommal az operációs rendszer beépített súgójához. A legtöbb problémára találni fog szakszerű és érthető magyarázatokat. 

A kurzus ára: INGYENES Elkezdem
  • Bizonyítvány a kurzusról
  • Korlátlan hozzáférés
  • Mobil elérés

“Ez kölcsönbe megy: az emberek, miközben tanítanak, maguk is tanulnak.”

- Lucius Annaeus Seneca